4 Nisan 2013 Perşembe

HGS gişelerinden geçerken etiketler neden okunmuyor ?


HGS gişelerinden geçerken etiketler neden okunmuyor ?
Birçok HGS kullanıcısının şikayetçi olduğu nokta,hgs etiketlerinin ve yeterli bakiyelerin olmasına rağmen HGS gişelerinden geçerken etiketlerin cihaz tarafından okunmadığı ve beraberinde ‘’ Kara listeye alındınız’’ veya ‘’ Kaçak geçiş 46.5 TL ceza ’’uyarısı ile karşılaşmaları.
‘’ Kara listeye alındınız’’ ‘’Kaçak Geçiş Ceza 46,5 TL’.’Gişelerden geçerken bu uyarı yazısıyla karşılaşmadıysanız yolunuza devam edebilirsiniz.Eğer karşılaştıysanız da büyük ihtimalle herhangi problem yok.(Ama siz siz olun yinede tetbiri elden bırakmayın)
Yazının çıkmasının asıl nedeni tabi etiketler. Her etikette olmasada bazı etiketlerde sorun olabiliyor veya yanlış yapıştırmadan kaynaklı sıkıntılar yaşanabiliyor. Buradaki önemli noktalardan birisi etiketlerin düzgün yapıştırılıp yapıştırılmadığı. Çünkü PTT’den aldığınız HGS etiketlerinin yanında nasıl yapıştırılması gerektiğine dair resimli anlatımların yer aldığı bir liste veriliyor. Örneğin dikiz aynanız ön cama monteliyse HGS etiketi nizi camı yatayda ortalayacak şekilde aynanın montaj ayağından 5cm aşağıda olacak şekilde yapıştırmalısınız. Bu ve buna benzer bazı önemli noktalar atlanırsa da HGS gişelerinden geçerken sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Bu sorunu dert edib gözünüzde büyütmeye gerek yok. Neden mi?
Çünkü kaçak geçişlerinin önünü kesmek ve güvenliği sağlamak amacıyla gişelere yerleştirilen kameralar sayesinde plakanız gişelerden geçtiğiniz anda kayıtlara düşüyor ve sorgulama başlıyor. En geç 1 gün sonra cep telefonunuza bir mesaj geliyor ve geçtiğiniz yolun ücretinin HGS bakiyenizden düşürüldüğü ifade ediliyor. Yani kaçak geçmiş olmuyorsunuz herhangi bir ceza ödemek zorunda değilsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder