23 Haziran 2013 Pazar

OGS'den HGS'ye geçiş vatandaşı yaktı!


<font color='3e3ef0'>OGS'den HGS'ye geçiş vatandaşı yaktı!</font>


Kartlı Geçiş Sistemi'nden (KGS) sonra Otomatik Geçiş Sistemi'ni (OGS) kullananlar da Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) geçecek. Ancak bu geçişte OGS için ödenen cihaz bedeli ve depozitonun ne olacağı belli değil. Bankalar OGS kartını vatandaşa satarken cihaz bedeli ve depozito aldı. Ödenen bedellerin alınıp alınmayacağı tartışmalı. Yetkililer vatandaşın bankalara ödediği bedelin iadesinin zor olduğunu söylüyor.
Kartlı Geçiş Sistemi'nden (KGS) sonra Otomatik Geçiş Sistemi'ni (OGS) kullananlar da Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) geçecek. Ancak bu geçişte OGS için ödenen cihaz bedeli ve depozitonun ne olacağı belli değil. Bankalar OGS kartını vatandaşa satarken cihaz bedeli ve depozito aldı. Ödenen bedellerin alınıp alınmayacağı tartışmalı. Yetkililer vatandaşın bankalara ödediği bedelin iadesinin zor olduğunu söylüyor. OGS için 3 milyon vatandaşın 40 lira üzerinden 120 milyon lira civarında ödeme yaptığı tahmin ediliyor. Bazı bankalar OGS için 60 lira da aldılar.
Türkiye'de yaklaşık 3 milyon civarında OGS, 8 milyon civarında da KGS kullanıcısı vardı. KGS kullanıcıları HGS'ye geçtiler. Şimdiye kadar satılan HGS kartı 2 milyonu geçti. PTT ile Karayolları Genel Müdürlüğü HGS'nin kullanımının yaygınlaştırılması için OGS kullanıcılarına da HGS kartı göndermeye hazırlanıyor. 6 ay içinde OGS kullanıcılarına HGS kartı gönderilmeye başlanacak. Ancak OGS sisteminin tamamen kaldırılmasının 1-2 yılı bulabileceği belirtiliyor. Yetkililer, "İsterlerse HGS kartını kullanmaya başlayabilirler. OGS kartı olanlar kartlarını yenilememeyi tercih edebilirler" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder