26 Haziran 2013 Çarşamba

T.C Kimlik No Sorgulama ve Doğrulama


 

T.C Kimlik No Sorgulama ve Doğrulama

TC Kimlik No nüfus kağıdınızın en üst bölümünde fotoğrafın altında bulunan size özel 11 haneden oluşan vatandaşlık numaranızdır. Eğer T.C Kimlik numaranızı bilmiyor yada T.C Kimlik numaranızı doğrulamak istiyorsanuz aşağıdaki bağlantılardan bu hizmetlere erişebilirsiniz.

TC Kimlik Numaranızı Sorgulamak için Tıklayınız

TC Kimlik Numaranızı Doğrulamak için Tıklayınız


T.C. Kimlik No nedir?
T.C. Kimlik Numarası: Onbir(11) haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından T.C. vatandaşlarına verilmiş tek bir sayıdır.
TC Kimlik No, MERNİS ve KPS
MERNİS: Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi. Amacı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına birer TC kimlik numarası vererek, Nüfus kayıtlarının bilgisayar ortamına aktarılarak, Merkezi Nüfus Veri Tabanını kurulmasını gerçekleştirmek.
KPS: Kimlik Paylaşımı Sistemi. Kimlik Paylaşım Sistemi veri tabanındaki kimlik bilgileri Kamu Kuruluşları ile kamu hizmeti sunan kuruluşların paylaşımına açılmıştır.
Yabancı Kimlik No nedir?
Yabancı Kimlik No, onbir haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye’de herhangi bir amaçla en az altı (6) ay süreli Yabancılara Ait İkamet Tezkeresi almış olan yabancılara verilmiş tek bir sayıdır.
T.C. Kimlik numaramı bulamıyorum, ne yapmalıyım?
Kayıtlı olduğunuz ilçe nüfus müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir.
TC Kimlik No İle İlgili Bilinmeyenler
* İlk 10 rakamın toplamının birler basamağı 11. rakamı verir,
* 1, 3, 5, 7 ve 9. rakamın toplamının 8 katının birler basamağı 11. rakamı verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder