6 Temmuz 2013 Cumartesi

Cep telefonunuza hgs mesajı gelmiyorsa bilgilerinizi kontrol edin

HGS kaydınızdaki bu numaraya dikkat!
HGS bakiyenizi kullanmanıza rağmen bakiyenizin azaldığına dair cep telefonunuza bilgi gelmiyorsa aman dikkat!..
Araç sahiplerinin www.sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetlere göre HGS alınırken cep telefonu numarasının yanlış kaydedilmesi bir çok kişiyi mağdur etti.Bakiyelerinin bittiğinin farkına varmayanların geçişleri kaçak olarak değerlendirildi ve cezalı geçiş ücreti alındı.
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) alınırken araç sahiplerinin ehliyetlerini, nüfus cüzdanlarını, cep telefonu numaralarını ve ruhsatlarını ibraz etmeleri yeterli. Yani bunların fotokopisi v.s. gerekmiyor. Fakat HGS kayıtlarında telefon numaraları hatalı kayıt edilince araç sahiplerinin numaralarına bakiye azaldığına dair otomatik mesaj gönderilmedi. Bakiyelerinin bittiğinin farkına varmayanlar ve bankadan otomatik yükleme bağlatmayanların geçişi kaçak geçiş olarak değerlendirilince ceza ücreti ödemek zorunda kaldı. Kayıttaki numaraların doğru alındığına emin olun ve bakiyelerinizi farklı yöntemlerle kontrol edip sorgulayın.
Cep Telefonları Hatalı Girilince Ceza Ödediler!
“HGS başvuru formu doldurulurken cep telefonu numaram yanlış kaydedilmiş.HGS kartımı kullanmama rağmen cep telefonuma bilgi gelmeyince hesabımı takip edemedim. Sonrasında geçişlerin kaçak olarak değerlendirilmiş ve kaçak ceza ücreti alındı. Mağduriyetten nasıl kurtulabilirim.”
“HGS kartı kullanıcısıyım, cep telefonu numaramı hatalı girdikleri için bana ait geçiş bilgileri başka bir gsm numarasına gitmektedir, numarayı düzeltmek için HGS kartımı aldığım PTT bürosuna müracaat ettim, verdiğim bilgiler doğrultusunda düzelttiklerini, bir sorun kalmadığını söylediler, üzerinden bir hafta geçmesine rağmen HGS nin ‘müşteri hizmetleri’ sitesine baktığımda hala hatalı numaranın bulunduğunu, düzelmemiş olduğunu görmekteyim, mağduriyetimin giderilmesi hususunu arz ederim.”
HGS Bakiye Sorgulamasını Nasıl Yapabilirsiniz?
Öncelikli olarak HGS alım işlemlerinde müşterinin beyan etmiş olduğu ve sisteme girilmiş olan cep telefonu (GSM) numarasına bakiye azaldığı zamanlarda otomatik olarak mesaj gönderilmektedir Ayrıca bakiye öğrenmenin bir diğer yolu internet aracılığıyla öğrenme şeklinde olmaktadır. HGS kartı alınan müşteri hizmetlerine ulaşıldığında da bakiyeler ayrıntılı şekilde öğrenilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder