17 Temmuz 2013 Çarşamba

Motosiklet sürücülerinin HGS çilesi

1 Ocak 2013'ten itibaren köprü ve otoyollardaKGS'nin yerini alacak olan Hızlı Geçiş Sistemi(HGS), motosiklet sürücülerinin kafasını karıştırdı.HGS etiketini nereye takacaklarını bilemeyensürücüler, köprüden cezalı geçtiklerini belirterek duruma tepki gösterdi.
Motosiklet sürücüleri, 1 Ocak'a sayılı günler kala HGS etiketini almak için satış merkezlerine akın etti. Köprü gişelerinde bulunan satış merkezlerinde uzun kuyruklar oluşurken, akıllarındaki sorulara bir cevap bulamayan motosiklet sürücüleri HGS'den yana çok dertli olduklarını söyledi. HGS etiketini motosikletin neresine takacaklarını bilemeyen sürücüler, duruma isyan etti. HGS etiketini motosikletlerin ön bölümünde bulunan koruma camına yapıştıran bazı sürücüler, "Ya yağmurda bu ıslanıp kullanılmaz hale gelirse ya da birisi bunu çalarsa ne yapacağız? Bu konuda bir sıkıntı var. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" şeklinde konuştu.
Elindeki HGS etiketi ile satış merkezine gelen bir motosiklet sürücüsü ise, etiketi motosikletin koruma camına takıp geçtiğini ancak ceza yediğini belirterek duruma tepki gösterdi. Sürücü, "Ya elimizde taşıyacağız ya da cebimize koyacağız" dedi.
Otomobil sürücüleriyle aynı ücreti ödeyecek olmalarına da tepki gösteren motosiklet sürücüleri, "Araçlarla aynı parayı ödeyecekmişiz. Böyle bir şey olamaz" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Öte yandan yoğunluk nedeniyle HGS etiketi alamayanlar ise, "KGS'miz de bitiyor. Bundan sonra ne yapacağız?" diye sordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder