26 Temmuz 2013 Cuma

Adınıza Kayıtlı GSM Hatları Öğrenmek İçin BTK Hat Sorgulama Sistemi Açıldı Devamını Oku: Adınıza Kayıtlı GSM Hatları Öğrenmek İçin BTK Hat Sorgulama Sistemi Açıldı

BTK  tarafından son dönemde Açık Hatlar üzerine başlatılan çalışma ile Adınıza Kayıtlı Açık ve Normal Hatların Listesine internet üzerinden ulaşabilme imkânı sağlanmış durumda.
Tamamen Ücretsiz bir servis olan ve kolay bir şekilde sorgulama yapılabilen sistem sayesinde birkaç dakika içinde Turkcell Vodafone  ve Avea  üzerindeki Açık ve Aktif hatlarınızı görme imkânına sahipsiniz.
https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/ adresi üzerinden ulaşabileceğiniz sistem sayesinde şuan kullandığınız hat numaranızı ve TC Kimlik Numaranızı girerek kaç adet hattınız olduğunu görebilme imkânına sahip olabiliyorsunuz.
Adınıza Kayıtlı GSM Hatları Öğrenmek İçin BTK Hat Sorgulama Sistemi Açıldı
Adınıza Kayıtlı GSM Hatları Öğrenmek İçin BTK Hat Sorgulama Sistemi Açıldı
Sistemden sorgulama yapabilmek için TC Kimlik Numaranızı girerek şuan kullandığınız bir Cep Telefonu Numarasını girmeniz gerekiyor. Girişini yaptığınız numaranın hangi operatörde kullandığınızı da girdikten sonra sizi ikinci bir sayfaya gönderiyor. Bu sayfada size bir SMS Şifresi gönderiliyor ve sonrasında 3 Operatöre ait dökümler ekrana geliyor.
BTK Hat Sorgulama Sistemi son dönemde yaşanan bir kişi üzerine onlarca açık hat olma sorununun biraz olsun önüne geçecektir diye düşünüyorum. Bu sayede kişiler internetten hızlı bir şekilde aktif olan hatlarını sorgulayabilir ve buna bağlı olarak işlemlerini yaptırabilirler.
BTK Açık Hat Sorgulama Sayfası
BTK Açık Hat Sorgulama Sayfası
BTK Açık Hat Sorgulama Sistemi  https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/
Bir önceki yazımız olan Yurtdışından Getirilen Telefonların Pasaport İle İMEİ Kaydı başlıklı makalemizde imei, imei çakma ve imei kayıt hakkında bilgiler verilmekted


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder