17 Haziran 2013 Pazartesi

HGS Kaçak Geçiş Sorgulama

HGS Kaçak Geçiş, HGS Kaçak Geçişleri Nasıl Sorgulanır ?,HGS Kaçak Geçişlerimi Nereden Görebilirim ?,HGS Ceza Sorgulaması Nasıl Yapılır?,HGS Gişelerinde Kaçak Geçiş Uyarısı,HGS Kaçak Geçiş itirazı nasıl yapılır ?,HGS Kaçak Geçişleri,
HGS etiketi olan araçların geçişlerinde, cihazlar okumasa da cezai işleme tabi olmayacak.Etiketi olan ve doğru yapıştırılmış aracın HGS gişelerinden geçerken herhangi bir sorun yaşanmıyor. etiketi olduğu halde yapıştırmayan aracın sistem üzerinden plakasından geçiş ücreti düşülüyor.
HGS etiketi yapıştırılmayan ve plakası okunmayan araç geçişinde ise aracın fotoğrafının manuel olarak inceleniyor ve geçiş ücreti HGS etiketinden düşülüyor..
Yani HGS etiketi ve yeterli bakiyesi olan araçların gişe giriş ve çıkışlarında kaçak geçiş yapması zor.
HGS Geçiş İhlali ve HGS Geçiş Cezası Sorgulaması Nasıl Yapılır?
HGS Kaçak Geçiş Sorgulamasını aşağıda vermiş olduğumuz linki tıklayarak açılan sayfadan yada HGS Borç Sorgulama servisi ile hemen HGS Borçlarınızı 444 17 88 nolu telefonu arayarak öğrenebilirsiniz.
HGS Ceza Sorgulama için TIKLAYINIZ
Geçiş İhlali Cezası Sorgulamak için HGS kartı yada etiketinizin olması gerekli.Eğer hala etiketniz yoksa,HGS etiketlerini PTT şubeleri, PTT ile anlaşmalı bankalar ve petrol istasyonları ile Avea bayilerinden alabilirsiniz.
Geçiş İhlali Cezası Sorgulaması icin Ptt'nin HGS Müşteri Hizmetleri sayfasindan HGS Geçiş İhlali Sorgulamasından "Araçınızın Plaka Numarasını Girerek" anında öğrenebilirsiniz. Eğer geçiş ihlali yaptığınız halde sorgu sonucu her hangi birsey bulamadıysanız 2-3 gün sonra yeniden denemelisiniz, son 2-3 güne ait HGS Geçiş İhlali kayıtları sisteme henüz yansımamış olabilir.
Size ait HGS geçişlerinizi yukaridaki resimde görüldüğü gibi GEÇİŞLER butonuna basarak HGS cihazınızın hangi otoyoldan, hangi gişeden saat kaçta girip, hangi gişeden saat kaçta çıktığını ve geçiş ücretinin ne kadar olduğunu bu menüden öğrenebilirsiniz.
HGS Geçiş İhlali Cezası ödemesi
* Ceza tarafınıza tebliğ edilmeden veya tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödeme yapılması halinde ,geçiş ücreti hariç 10 (on) kat idari para cezası üzerinden %25 indirim hakkından yararlanılarak ödenmesi mümkündür.
HGS Geçiş İhlali Cezası nereye ödenir ?
Otoyol ve Köprü Geçiş ihlal cezaları PTT'nin herhangi bir posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
HGS Geçiş İhlali cezaları ve tüm HGS sorunları ile ilgili irtibat bilgileri.
Telefon: Fax: Email: hgs@ptt.gov.tr
HGS Kaçak Geçiş ihlallerinizi 444 1 7 88′i arayarak öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder